LiteSpeed Nedir?

litespeed logoLiteSpeed Linux sunucularda Apache yerine kullanılan bir yazılımdır. Sunucunuzun ağır şartlarda çalışmasını hafifleten bu yazılım Apache Server çalışmasına etkin olarak sistemde %60’a varan değerde rahatlama sağlayarak sonucunun daha verimli bir performans ile çalışmasını sağlıyor. Birçok kullanıcı sayısına sahip olan Web Server yazılımı Özellikle sunucuzun Yüklenme (Load) değerlerinde bir tutarsızlık söz konusu olduğunda LiteSpeed’i tercih edebilirsiniz.  LiteSpeed, en eski web serverlerden birisi olan Apache’ye nazaran daha az işlemci tüketimi gerçekleştiriyor. Dolayısı ile yüklenme Load değerlerinde gerçek bir farklılık gözleniyor. LiteSpeed’i performans olarak incelediğimizde Apache’ye nazaran daha iyi olduğunu söyleyebiliriz. Belirli bir ücret karşılığında her ay kullanabilirsiniz.
Ücretsiz versiyonu sayesinde de performans alabileceğinizden emin olabilirsiniz.

Bir değerlendirme yaptığımızda, Web Hosting veya Reseller alacaksanız, Hosting alacağınız şirkete kullandıkları web server’ı sorabilirsiniz. Yani LiteSpeed’i kullanan şirketlerlele çalışmanız daha sağlıklı ve verimli olacağı kesindir.

Litespeed ürünü en iyi CPanel ile uyum göstermektedir. Büyük hitli siteleri incelediğimizde, bu sitelerin alt yapısında Litespeed olduğunu göreceksiniz. Örnek olarak : Google, youtube , Faceebook gibi büyük sitelerin temelinde bu gerçek yatmaktadır.

Daha önce kurduğum ancak bazı nedenler ile kaldırdığım  www.adnanguney.com sitemde Litespeed yazılımını kullandım. Birkaç gün yaptığım ölçümlerde okuyucu sayısı 5000 kişiye yaklaştı ve sitenin çalışmasını kontrol ettiğimde performansında hiçbir düşme yaşanmadan çalışıyor ve zorlanmıyordu.

Kategoriler

Son Yorumlar