Metin2 Vps Yedek Alma ve Yükleme

SunucuHizmeti.com.trMetin20 Yorum16 Aralık 2015

Metin2 Yedek Alma yükleme

Metin2 vps nedir?

Metin2 oyun sunucularının kurulduğu makinelere genel anlamda verilen ve bilinen ismi metin2 vps olmasına rağmen, aslında bu oyunlar dedicated sunucu ve vds sunuculara da kurulmaktadır, ama çeşitli forumlarda ve oyun kuranların kendi aralarında konuşmalarında genelde metin2 vps olarak söylenmektedir.

Metin2’de neden yedek almalıyız?

Metin2 sunucu aldığınız zaman oyun içerisinde npclere item ekleme yaratık ve bosslardan düşen itemleri ayarlama gibi çeşitli ayarları yaparız, bu ayarları yaptığımız zaman yedek alarak koruma altına alabilir daha sonra yaptığımız ayarlarda metin2 vps çökmesi durumunda geri yükleyerek büyük bir zahmetten kurtulabiliriz.

Metin2 Bilişimleri Bu Yedeği Almıyormu?

Metin2 bilişimleri bu yedekleri alamazlar, sunucuhizmeti.com.tr’den örnek vermek gerekirse aktif olarak çalışan 300+ metin2 sunucu kiralama hizmeti alan müşterimiz mevcut. Bu yedekleri tek tek almak ve bukadar büyük bir alan yaratmak gözden kaçırmamak imkansız denecek kadar zordur. Yasalar gereği de her müşteri kendisi almak zorundadır ve firmanın alması gerekmemektedir.

Metin2 Sunucu Yedeği Alma

Metin2 sunucu yedeğini almak için çok fazla bilgiye gerek yoktur, putty ile yazacağınız 2-3 komut sayesinde bu yedeği alabilirsiniz. Filezilla programı yardımıyla da bu almış olduğunuz yedeği kendi bilgisayarınıza indirebilir, isterseniz bilgisayarınızda isterseniz çeşitli dosya yükleme sitelerinde dosyalarınızı saklayabilirsiniz.

Putty ile yedeğimizi almak için ilk başta putty açıp, ip adresi, k.adı ve şifrenizi girdikden sonra hiç bir şey yazmadan direk alttaki iki komutu yazarsanız yedeğinizi alabilirsiniz.

1- cd /usr
2- tar -czf oyunyedegim.tar.gz game3- cd /var/db
4- tar -czf mysqlyedegim.tar.gz mysql

bu komutları sırası ile putty programına yazdığınızda yedeğiniz oluşturulacaktır ve sizi bir alt satıra atana kadar beklemeniz gerekmektedir. Bu yedeği indirebilmek için Filezillla programı ile putty bilgileriniz ile bağlanıp yol kısmına /usr yazarsanız ve sağ taraftaki çubuğu en alta indirdiğinizde game kısmı yedeğinizin olduğunu görebilirsiniz ve bunu bilgisayarınıza indirebilirsiniz.

Aynı şekilde yine Filezilla programına yol kısmına /var/db yazarsanız sağ taraftaki çubuğu en alta indirdiğinizde mysql (navicat) yedeğinizin olduğunu görebilirsiniz ve bunu bilgisayarınıza indirebilirsiniz.

Alttaki yazımızda bu almış olduğunuz yedeklerin nasıl yüklenebileceği hakkında anlatımı bulabilirsiniz.

Metin2 Sunucu Yedeği Yükleme

Bir üstteki yazımızda bahsettiğimiz şekilde yedeğinizi aldıysanız vereceğimiz 2 ufak kodlarla bu yükleme işlemini en kısa sürede bitirebilir ve almış olduğunuz yedekdeki haline serverinizi geri getirebilirsiniz.

İlk başta Filezilla programı ile putty bilgileriyle bağlanıp yol kısmına /usr yazarak enter dediğimizde bizi attığı kısıma oyunyedegim.tar.gz isimli dosyamızı yüklüyoruz, ardından yine yol kısmına /var/db yazarak enter dediğimizde bizi attığı kısıma mysqlyedegim.tar.gz isimli dosyamızı yüklüyoruz, dosya yükleme işlemleri bittikden sonra sırasıyla verdiğimiz komutları putty programına bağlanıp uygulamanız yeterli olacaktır.

1- cd /usr
2- tar -zxvf oyunyedegim.tar.gz

Bu komutlar ile game kısmının almış olduğumuz yedeğinin yüklemesini başlatmış bulunuyoruz, uzun bir liste şeklinde önünüzde akıp gidecektir. Bu liste son bulduğunda sizi yeni bir satıra atacak ve orada da şu komutu yazmamız gerekecektir.

1- chmod -R 777 game

Bu komutu yazıkdan sonra game kısmımız sorunsuz yüklenmiş olacaktır.

Şimdi sıra geldi mysql (navicat) yedeğimizi yüklemeye. Putty programında bağlı olduğunuzu varsayıyorum ve direk gerekli olacak komutları size sırasıyla veriyorum.

1- cd /var/db
2- tar -zxvf mysqlyedegim.tar.gz
3- chmod -R 777 mysql

Bu komutları da sırasıyla uyguladığınızda mysql yani navciat yedeği yüklemesini yapmış olursunuz ardından yaptığımız işlemlerin geçerli olması için putty den reboot yazarak enter yaparız ve makinenin yeniden başlamasını sağlarız.

Umarız işinize yarayacaktır.

Etiketler: , , , ,

Metin2 Vps Yedek Alma ve Yükleme Hakkında Yorum Yaz

Kategoriler

Son yorumlar