Metin2 Nedir?

metin2 logoTarih

Oyun 2005’in Mart ayında Kore ve Çin’de yayına başladı. Aralık 2006’da Gameforge tarafından satın alındı ve ilk dili Almanya’da beta olarak açıldı; bu da oyunun Avrupa daki ilk sunucusudur. Mayıs 2007’de betadan çıkıp 17 farklı dilde yayına geçti. Avrupa’da 58.000.000 aktif kullanıcıyla dünyada toplam 150.000.000 kullanıcıya sahiptir. 2007 Mayıs ayında ücretlenmeler düzenlendi ve micropayments sistemi etkinleştirildi.

Ocak 2009’da Metin2 hakkında çok şikayetler gelmeye başladı. Bunların başında hesap çalınmaları ve soygunları gibi önemli şikayetler gelmiştir. Bunun için Gameforge bir hukuk sistemiyle olaya el koymuştur ve bundan sonra hesap çalanlar derecesine göre hukuk karşısında cezalandırılacaktı. Oyun 31 Mart 2009’dan itibaren Kuzey Amerika yönetimi Z8Games’e devredildi. 3 Eylül 2009’da ise Singapur yönetimi TEC- İnteraktif’e geçmiştir. Şu an ki güncel durumu GameForge 4D yayımcısına aittir.

Konusu ve amacı

Metin2‘nin konusu üç büyük imparatorluğun savaşını anlatan bir uzakdoğu hikâyesidir. İlk olarak sadece hayvan ve bitki hayatı vardı ve bir Metin taşı gelip vahşi hayatı kırıp üç imparatorluğun sınırlarını çizdi. Oyunda amaç ise savaşarak kendini geliştirmektir.

Karakter sınıfları

Her oyuncu karakterini oluştururken kendine bir sınıf seçer bunlar; Savaşçı, ninja, sura, şaman ve lycandır.

Savaşçı

Becerileri ve ağır zırhlarıyla savaşçılar yakın dövüş konusunda büyük rol oynarlar. Güçlerini kuvvetli fiziksel yapılarından ve dengeli zihinsel yapılarından alırlar.

Seçtikleri özelliğe göre çift el silahlarıyla rakiplerini yıkıma uğratabilir veya kılıç ve kalkanlarını beceriyle kullanarak kendilerini savunabilirler. Oyunda en çok tercih edilen karakterler arasındadır.

Ninja

Ninjalar pusu kurarak saldırabilen profesyonel suikastçilerdir. Hızı ve hareketliliği sağlamak için hafif zırhlar giyerler.

Kendilerini bu yeteneklere adadıkları için, Ninjalar hançer ve yay kullanan usta dövüşçülerdir.

Sura

Suralar Kötülük Tohumunu kollarında büyütmeye karar verdiklerinde sihirli güçler kazanan Savaşçılardır. Bu nedenle yakın dövüş savaşçılarına karşı ustadırlar uzak mesafeden sihir ile saldırı yapabilirler.

Bu yeteneklere olan gereksinimlerinin sonucu olarak, saldırı sihirlerini güçlendirebilirler ya da ek destek büyüleri kazanabilirler.

Şaman

Şamanlar zekidirler ve Büyü ve Sihir kullanırlar. Savaşırken ve arkadaşlarına destek olurlarken, onların mistik güçleri çok etkilidir.

Bu yeteneklerdeki uzmanlıkları sayesinde, bir Şaman saldırıların gücünü artırabilir ya da iyileştirme ve destek büyülerini güçlendirebilir.

Lycan

Lycanlar, iri yarı kurt yaratıklardır. Çaresi olmayan bir virüse yakalanıp insan görünümlerini kaybederek yaratıklara dönüşmüşler.

Tükenmeyen güçleri ve gelişmiş içgüdüleri sayesinde muazzam yakın dövüşcülerdir. Kavgadan kaçmazlar. Daima cephede olmak isterler. Ağır silah kullanmayıp,Ninjalar gibi hızlıdırlar.

İmparatorluklar

Chunjo İmparatorluğu

Chunjo Krallığı kıtanın batı kısmında yerleşmiştir. Ruhsal liderleri tarafından kontrol edilen teokratik bir krallıktır.

Eski krallığın kuzeni Yoon-Young tarafından kurulmuştur. Yoon-Young Metin Taşlarının tehlikesini önceden keşfedebilmek için karısının devasa büyülü güçlerinden yardım aldı. Defalarca kez Metin Taşlarına karşı bir çözüm arayışının başlatılmasını önerdi ancak her defasında görmezden gelindi. Sonunda eski krallığa karşı asi bir kardeşliğe liderlik etti. Eski kralın tahttan indirilmesinden sonra, Chunjo Doğulu ve Güneyli krallıklara hala savaş halinde oldu.

Amaçları: Tüm kıtanın kontrolünü ele geçirmek ve Metin Taşlarının artan gücünü engellemek.

Jinno İmparatorluğu

Jinno Krallığı kıtanın doğu kısmında yer alır. Bu krallık askeri güce dayalı kurulmuştur ve halkı agresif ve savaşçıdır.

Jinno Krallığının lideri son kralın oğlu Ee-Ryoong’dur. O eski krallığı askeri gücüyle yeniden birleştirebileceğine inanır.

Metin Taşlarının anlamı ve etkileri ile ilgili korkular resmi olarak görmezden gelinmiştir. Ancak gizli düşüncelerinde Ee-Ryoong Metin Taşlarının ölümcül gücünü kendi planlarını gerçekleştirmek için kullanmanın yollarını aramaktadır.

Shinsoo İmparatorluğu

Shinsoo Krallığı kıtanın güney kısmında yer alır. En önemli aktiviteleri ticarettir.

Yoon-Yoing tarafından eski krallığın dağılmasından sonra doğuyla yapılan ticari bir anlaşma sonucu kurulmuştur. Shinsoo batı krallığıyla anlaşmazlıklar yaşamaktadır ve ticaret yolu tehlikelerle dolu olabilir. Metin Taşlarının tehlikesini farkettiklerinde, tüccarlarda silahlandılar. Amaçları: Kendilerini batıdan gelecek saldırılara karşı korumak, ticaret yolunu tekrar açmak ve eski krallığı kendi iradelerinde yeniden bir araya getirmektir.

Kategoriler

Son Yorumlar