Lycan Statüleri ve Becerileri Nasıl Verilmelidir?

SunucuHizmeti.com.trMetin20 Yorum21 Kasım 2015

lycan karakteri

Oyuna yeni eklenen Lycan karakteri hakkındaki 2. yazımıza hoşgeldiniz. Bu yazıyı tamamlanmış saymak için henüz yeterince test yapamamış olduğumuzu baştan söylemek ve şu an çoğu serverda 105. seviyeye ulaşan Lycanlar olmasına rağmen hiçbirinin bu karakteri Metin2 Beta’da 1-2 saat test edebilmiş oyunculardan daha bilgili olmadığını da eklemek isterim.

Lycan statü konusunda biraz sıkıntılı. Tıpkı Büyülü Silah Sura gibi: Her statü karaktere diğerleriyle kıyaslanamayacak bir özellik sağlıyor.

VIT her karaktere olduğu gibi 40 can ve 1 savunma sağlıyor, gerek kasarken gerek 1e1 dövüşlerde gerek ise lonca savaşlarında gerekli bir statü
INT Kırmızı Kurt Ruhu becerisini güçlendiriyor ancak oran inanılmaz derecede yüksek
DEX +0/1 saldırı gücü ve saldırı becerilerini (++) güçlendiriyor
STR +1/2 saldırı gücü ve saldırı becerilerini (+) güçlendiriyor

Bir de işin içine becerileri de katalım.

Yırtma: 3 Yönlü Kesme tarzı ve her vuruş için ayrı ayrı %20 kritik vuruş şansı var
Kurt Nefesi: Ortalama hasar ve bunun yanında sersemletme şansı var
Kurt Atlayışı: Arayı kapatmak için harika bir beceri, bunun yanında yüksek hasara sahip
Kurt Pençesi: Bir nevi Hızlı Saldırı, ancak hedef alanı çok geniş, hasarı çok yüksek ve %20 kritik vuruş şansına sahip
Kırmızı Kurt Ruhu: Büyülü Keskinlik tarzı anlık olarak mana isteyen, INT ile güçlenen bir yetenek, ancak düşük seviyelerde etkisini gösteremiyor ve savunmamızı düşürüyor
Çivit Kurt Ruhu: Saldırı hızımızı ve bloklama şansımızı arttırıyor ve bunu dost birimler üzerinde de kullanabiliyoruz.

Hal böyleyken işte doğrusu şu dersek boş olur. Bu nedenle aklıma gelen 2 alternatifi sunayım:

a) Becerilerimle Kasılırım (vs dostu):
Statüler: DEX – VIT – INT
Beceriler: Kurt Pençesi -> Yırtma <-> Kırmızı Kurt Ruhu

İlk olarak DEX ile VIT’i dengede tutarak ilerleyin; VIT’i tercihe bağlı olarak 50 civarında bırakıp DEX ve INT’i 90′layın. VIT düşük seviyelerde olmazsa olmazken seviyemiz ilerledikçe VIT statüsünden gelecek olan 40 HP ve 1 savunmayı eşyalar ile kapatma yoluna gitmeliyiz. Karakterimiz tank değil ve buna göre bir dağılım izlemek gerekir.

Becerilere ise toplu haldeki canavarların tamamına büyük hasarlar veren Kurt Pençesi ile başlamak en doğrusu olacaktır. Kırmızı Kurt Ruhu yüksek INT değerlerinde iyi miktarda saldırı hasarı eklese de henüz düşük leveldaki bir karakter için etkisini gösteremeyecektir. Bu nedenle yerlerini değiştirmek mümkün ancak Yırtma ve ardından Kırmızı Kurt Ruhu ile ilk 3 beceriyi masterlamak en doğrusu olacaktır.

b) Atımla Kasılırım (vslerde güçsüz):
Statüler: DEX – VIT – INT
Beceriler: Kurt Pençesi -> Kırmızı Kurt Ruhu <-> Çivit Kurt Ruhu

Her ne kadar yukarıdakinin aynısı gibi bir statü dağılımı izlediysek de bu iki farklı kasma mantığına göre doğru olanı yaptık. Zırhlı at sahibi olmak için 35 lvl olmak gerektiğini not ederek başlayalım. Bu nedenle belli bir yere kadar becerilerle kasmamız gerekeceği için yine DEX ve VIT’i dengeli şekilde arttırmakta fayda var.

İlk aşamalarda INT statümüze odaklanmayacağımız için Kurt Pençesi becerimizi master yapıyoruz. Arından saldırı gücü vermesi yönünden Kırmızı Kurt Ruhu ve saldırı hızı-bloklama şansı vermesi yönünden Çivit Kurt Ruhu yeteneklerini yerleri değişebilecek şekilde master yapabiliriz. 2 masterlı 39 lvl ve zırhlı atlı bir Lycan kolayca çok sayıda yaratığı etrafına toplayıp atından inip Kurt Pençesini kullanıp tekrar atına binerek düz vuruşlarıyla işlerini bitirebilir.

(NOT: 10 seviye(zırhlı) atın sağladığı statüler: 23 VIT 12 INT 35 DEX 46 STR; at üstündeyken elbette)

Genel Notlar:
1- Lycan her statüye ihtiyaç duyduğu için karakterin seviyesine göre gerekirse Kan Hapı kullanarak statüler düzenlenmelidir. Örneğin düşük lvllarda VIT yükseltilebilir ve ardından ilerleyen seviyelerde 1e1 dövüşler için VIT’ten kısılarak diğer statülere ekleme yapılabilir.
2- INT asla ilk 90 yapılan statü olmamalıdır. Nedeni açık; sadece 1 beceriye katkı sağlayan ve ne diğer becerilere ne de düz vuruşlara katkı sağlamayan INT statüsü karakterimizi geri düşürecektir.
3- Kırmızı Kurt Ruhu asla ilk master olmamalıdır. INT statümüz 90 ve M1 iken +238 saldırı gücü vermesi sizi yanıltabilir. Ancak şunu unutmayın ki INT 90 yapmak için 29 lvl boyunca yanlızca INT statüsüne puan vermemiz gerekir. Bunu 1. seviyede yapmaya başlarsak 30. seviyede 90 INT ve +238 saldırı gücü ekleyen bir yeteneği olan bir Lycan olacağız.

Ancak bunun yanında VIT’e verseydik 90 savunma ve 3600 HP; DEX’e verseydik ~70 saldırı gücü ve saldırı yeteneklerinde inanılmaz artışlar kazanacağımızı da not edin. Tüm bunlara rağmen hatalı olduğumu düşünüyorsanız zaten karakter hakkında çoktan bir fikriniz var demektir. Ancak tüm yetenekleri (dehşet hariç) INT’ten güçlenmesine rağmen Büyülü Silah Suraların çoğunun düşük seviyelerde verimli kullanamayacağı için Büyülü Keskinliği 2. master yaptıklarını eklemek isterim.

Etiketler: , , , , , , , , , ,

Lycan Statüleri ve Becerileri Nasıl Verilmelidir? Hakkında Yorum Yaz

Kategoriler

Son yorumlar